MAHERA CUP 2010

19.02.2010 12:15

Kalendář závodů Mahera Cupu 2010:

27.3.    I. závod Mahera Cup Hrudkov

24.4.    II. závod Mahera Cup Zelený údolí Vyšší Brod

5.6.     III. závod Mahera Cup Hamr Vyšší Brod

26.6. 
   IV. závod Mahera Cup

14.8.     V. závod Mahera Cup  Hamr Vyšší Brod

2.10.
   VI. závod Mahera Cup Zelený údolí Vyšší Brod
 

Několik slov k závodům:

- Na každý závod je potřeba se přihlásit. To se provede vyplněním formuláře na této stránce dole. Instrukce k vyplnění jsou uvedeny vedle formuláře. Bez přihlášení sice lze taky přijet a závodit, ale značně se zdržuje přejímka před závodem a při překročení limitu účastníků na daný závod budeme upřednostňovat přihlášené účastníky. Proto vás tímto prosíme o důslednost přihlašování, lze se tak vyhnout komplikacím na obou stranách.

- Závody se jednou systémem dvou rozjížděk, každá trvá 60 minut. Každému jezdci se počítají odjeté okruhy, při shodě s jiným závodníkem rozhoduje pořadí v cíli.

- Závody jsou rozděleny nově do 3  kategorií:
    - HOBBY do 36 let
    - HOBBY nad 36 let
    - LICENCE


Každý, kdo má licenci se tudíž musí přihlásit do kategorie LICENCE. Pokud se zjistí, že se závodník přihlásil do kategorie HOBBY a přitom vlastní licenci, bude automaticky přeřazen do kategorie LICENCE. Kategorie LICENCE není rozdělená podle věku, jedou všichni dohromady.
V HOBBY kategoriích platí podobně jako loni, že pokud bude v tomto roce závodníkovi 36 let, spadá do kategorie nad 36 let.

- Při registraci na místě závodu bude závodníkovi přiděleno zádové startovní číslo proti vratné kauci 100Kč. Kauce bude vrácena pouze v případě, že číslo bude vráceno neroztrhané nebo jinak nezničené.

- Závod jede každý za sebe, po každém závodě se vyhlásí stupně vítězů z každé kategorie. Body za umístění v jednotlivých závodech se sčítají, na konci roku se vyhlásí celkové pořadí v sezóně pro každou kategorii. Bodové hodnocení je následující - 1.místo: 15bodů, 2. místo: 14 bodů ……. 15. místo: 1 bod, 16. místo a dál: 0 bodů

- Každý závod se jede na určeném místě, místo srazu a podrobnosti budou vždy popsány níže konkrétně ke každému závodu.

- Start závodu probíhá tak, že se jezdci seřadí do řady jako při motokrosu a na pokyn startujícího zvednou obě ruce nad hlavu. Motor zůstává v chodu a díky tomu, že jezdec nemá ruce na řidítkách, musí mít zařazený neutrál. Po odmávnutí startovacím zeleným praporem mohou jezdci teprve chytnout řidítka a startovat.

- Během závodu se jezdcům ukazuje na přenosných hodinách čas do konce. Po uplynutí tohoto času musí jezdec ujet navíc 2 kola, které jsou jezdci ukazovány pomocí tabulky s čísly. Po ujetí těchto 2 kol je jezdec v cíli odmávnut šachovnicovým praporem.

- Startovné pro letošní rok pro jeden závod a jednoho jezdce je stanoveno na 200 Kč.

- Závod se jede na vlastní nebezpečí, každý závodník musí mít povinně motokrosovou helmu, motokrosové boty, rukavice a musí mít pokrytou celou část těla (tj. žádné krátké tričko, tílko, kraťasy a podobné nesmysly) Pokud nebudou splněny tyto základní podmínky, závodník nebude připuštěn do závodu!!!

-Případnou škodu na výbavě, motocyklu nebo zdraví nelze vymáhat od pořadatele. Při přejímce každý potvrdí svým podpisem souhlas s prohlášením a podmínkami závodu.

 

Zdroj: www.mahera.wz.cz