Pravidla ETK - SteelPro Cup 2013

22.03.2013 17:07

Vážení závodníci a pořadatelé,

blíží se první závody a proto bylo nutné vypracovat pravidla letošního, už třetího ročníku závodů pořádaných naším ETK. Po dlouhých a někdy hodně nepříjemných jednáních, je snad jasno a můžeme představit kalendář a pravidla ETK - SteelPro Cupu 2013. V kalendáři je zatím o jeden závod méně než v původním plánu, ale stále se jedná ještě o jednom závodu. Může však dojít ke změnám i v tomto kalendáři a věřte, že kdyby k nějaké změně došlo, nebude to proto, že by jsme měli málo práce, ale proto, že se prostě někdo někde postaral.... Letošní pravidla jsou, oproti těm loňským, hodně zpřísněna, hlavně v oblasti ekologické, tj. servis a tankování jak v depu, tak v servisní zóně může probíhat pouze na absorpčních podložkách. Není to náš výmysl, tak to prosím dodržujte. Sám když jedu na závody, tak než vyjedu z motorkou z auta, tak si připravím podložku (kus savého koberce atd.) a motorku na něj postavím, proto si myslím , že by to pro Vás neměl být problém. Toto budeme důsledně kontrolovat a porušení budeme tvrdě trestat. Na závodech se může stát, že nás navštíví kontrola z příslušných orgánů a jelikož každý závodník v kartě jezdce přebírá zodpovědnost za způsobené škody na sebe, mohlo by se stát, že trest od pořadatele bude minimální proti pokutě od příslušných orgánů. Dále je nutné, aby se všichni podívali do jaké kategorie patří a v případě, že si zaregistrovali číslo v jiné skupině, aby si udělali rezervaci novou a přihlásili se na závody do kategorie, do které patří.  V případě oprávněného protestu budu muset sáhnout k vyloučení a věřte, že mi to příjemné není.  Špatnou registraci čísla provedlo po namátkové kontrole několik jezdců, tak žádám tyto aby vše napravili. Prosím všechny, aby si pozorně pravidla přečetli a na závodech je dodržovali. Jde o to, že v počtu lidí, kteří na závody jezdí je nutné dodržovat nějaký řád, aby byla zaručena bezpečnost všech účastníků a nedocházelo ke zbytečným škodám na majetku lidí, kteří nám pozemky půjčují nebo pronajímají.

Za věnování času k prostudování pravidel Vám všem děkuji a těším se na Vás 20.4.2013 v Čímicích.

Za ETK František Ferus

PRAVIDLA

Diskusní téma: Pravidla ETK - SteelPro Cup 2013

Datum: 28.03.2013

Vložil: Petr

Titulek: Pravidla

Díky za odpověď a samozřejmě chápu pravidla a respektuji je.

Datum: 27.03.2013

Vložil: Petr

Titulek: Pravidla

Zdravím,mám dotaz ohledně páček,že nebudou tolerovány ulomené páčky,mám to chápat tak že když je mám zkrácené a nemám na koncích ty kuličky,tak je to špatně? i přesto že mám chrániče páček?
děkuji Petr

Datum: 28.03.2013

Vložil: F.Ferus

Titulek: Re: Pravidla

Tak jako v pravidlech všude jinde musí být páčka zakončena kuličkou, a kryty páček na to nemají vliv. Taky jezdím krátké páčky (ZAP) a nebo šikovný svářeč ti na tvojí zkrácenou navaří kuličku a máš po problému.

Datum: 25.03.2013

Vložil: Janek

Titulek: Re:pravidla

Tak pokud tedy jsou u vás tak bystří pořadatelé,,jako na všech závodech,tak to potom klobouk dolů,,není závod,kde musí pomáhat rodiče a nebo někdo kdo je v blízkosti kolize,,Pokud by čekal na pořadatele,tak pak je veta po tom člověku co leží na trati,,A jestli si ty f.Ferus,takovej kabrňák,že ovládáš celou trať,tak si asi super muž

Datum: 26.03.2013

Vložil: František Ferus

Titulek: Re: Re:pravidla

Milý Janku,
nejsem super muž, ale jsem člověk, který za všechno zodpovídá, tj. i právně v případě nějakého průšvihu. Když byl smrtelný úraz na motocrossu v H.T., tak ředitele závodu od vězení nebo velké pokuty zachránily podrobné pravidla. Když některého z rodičů trefí další motorka zezadu a zlomí mu páteř, tak se bude zkoumat jestli tam měl ten rodič co dělat. Když to nebude v pravidlech, tak je propadající ředitel závodu, tedy já. Závody dělám jen jako koníček a nechci zbytečně nějakým podceněním ohrozit svoji rodinu, tím že půjdu do basy za něco, čemuž jsem mohl zabránit. A teď k tobě, ty jsi jeden z lidí, kteří nejsou schopni se pod svůj příspěvek ani podepsat, tedy sráč. Už jsem to někomu zde napsal, jestli se ti pravidla nelíbí, tak na naše závody radši nejezdi. Jinak většina z pravidel je převzata z pravidel Autoklubu a CAMS a neslyšel jsem na mistráku, že by to někomu vadilo.....

Datum: 27.03.2013

Vložil: Jarda Hradecký

Titulek: Re: Re:pravidla

Milí janku už jsi si zkusil nějake závody pořádat???já už jsem si něco takoveho zkusil i když v hodně menším měřítku a v jiným sportu a můžu ti říct že to není žádnej med. Na tož pořádat enduro v takovým počtu lidí ,diváků atd.Takže respektuji Pravidla pořadatele a pokud ne tak tam radši ani nelezu.

Datum: 24.03.2013

Vložil: Petr

Titulek: Pravidla

Moc díky za odpověď.

Datum: 24.03.2013

Vložil: Petr

Titulek: Pravidla

Zdravím, závod v Drmoulu se jede 11.5. a jako účastník závodu, mohu přijet o den dřív?

Datum: 24.03.2013

Vložil: F.F.

Titulek: Re: Pravidla

Klidně o dva...

Datum: 22.03.2013

Vložil: Honza

Titulek: Omezení věku

Dobrý den
Chci se zeptat, jestli omezení věku platí pro celou kategorii S-bike, nebo jen pro malý motocross do 85ccm 2T, 150ccm 4T.

Děkuji za odpověď.

1 | 2 >>

Přidat nový příspěvek